Műszempilla ápolók

Műszempilla ápolók

Ha a kozmetikus szakszerűen helyezte fel a műszempillát és a ragasztó szavatossága is megfelelő, akkor már csak az otthoni utóápolásra kell odafigyelnie a vendégnek. 2 napig nem érheti víz a műszempillát. Szaunába, szoláriumba illetve strandra 2 nap elteltével mehet a vendég. Szempilla dauert el kell kerülni. Csak olajmentes sminklemosót használhatunk sminkeltávolításra. Arctejet és sminkeltávolító kendőt nem szabad használni. Az olaj oldja a ragasztásunkat így ezeket el kell kerülni. Festhetjük a műszempillánkat abban az esetben, ha a szempilla spirálunk olajmentes és nem vízálló. De inkább csak a szempillánk végét fessük a tövéhez nem kell érnie a spirálnak. Lemosni inkább csak sima vízzel és szappannal ajánlatos.

De nem muszáj festeni mert spirálozás nélkül is olyan hatása van a műszempillánknak mintha kifestettük volna. A vízálló szempilla spirálok annyira megtapadnak a szempillán hogy nagyon nehéz lemosni, tönkretennénk a műszempillát. Dörzsölni és tépkedni tilos a műszempillát mert a saját szempillánk is kiesik így. 6-8 hetente szempilla váltásunk van tehát ha előfordulna, hogy kihullik akkor sem kell meg ijedni mert visszanő. Tehát ha az otthoni használatra tökéletesen odafigyelünk akkor 4-5 hétig kibírja a szempilla amíg vissza kell mennie töltésre. 4-5 hét elteltével a negyede-fele hullhat ki a műszempillánknak. Mivel a saját szempillánk is hullik így evidens, hogy a műszempilla is ki fog vele hullani. A természetes szempilla élettartama is egyenként eltérő. A fixáló amit a felhelyezés végén használunk nagyban megnöveli a szempillánk élettartamát, tehát használata mindenféleképpen ajánlott.

Meleg szempilla göndörítőnket nyugodtan lehet otthon is használni. Kicsit íveltebbé teszi az egyenesebb pillákat,de nem roncsolja azokat. Így akár egy nap többször is használhatja a vendég. Ha csak a természetes szempillánkat szeretnénk erősíteni, akkor otthon használhatjuk napi szinten a gyógynövényes tonikot,mely ápolja és kondicionálja a pilláinkat. A természetes és a műszempillára is használható a Max2-es gyógynövényes szempillaspirál amely ápolja is a szempillánkat. Nem csomósodik, mosódik el és tökéletesen dörzsölés nélkül le lehet mosni. Így nem károsítja se a felragasztott,sem pedig a saját szempillánkat.