Műszempilla felhelyezés

A felhelyezés előtt mindenképpen meg kell beszélnünk a vendéggel, hogy mi az az eredmény, amit szeretne látni az átváltozás után. Szeretné, ha teljesen természetes maradna a szempillája, csak a hosszúságán szeretne kicsit növelni, esetleg nagyobb volumenű változást képzelt el, dús hatást, és hosszú szempillákat? Vagy éppen egy alkalom esemény miatt hosszabbítaná meg szempilláját?


Ezekre mind van lehetőség. Természetesen a szempillák végső vastagságát és hosszát a kozmetikus határozza majd meg, megnézi a vendég szempilláinak állapotát, és ahhoz igazítja, amit elbír, a szempillák károsodása nélkül. Ezt a szempillák vastagsága, íve és hossza fogja majd meghatározni.

A vendégnek ezen kívül lehetősége van még választani színes pillák közül is, melyek a felhelyezett szempillaszálak közé rejtve igazi színváltós hatást mutatnak, ezek kék, lila, zöld, piros, citromsárga, babarózsaszín, pink, és barna árnyalatokban kaphatók. Ezt a vendég igényei szerint lehet akár sűrűbben felhelyezni, ekkor szépen látszik maga a szín, vagy rejtve csak egy-egy szálat felhelyezve, hogy amikor rásüt a nap, csak akkor mutatkozzon meg a valódi színe. Ezen kívül létezik még olyan szempilla, melynek felületére csillámpor van ragasztva. Ezt hologramos pillának hívják és az arany és az ezüstszín mellett ezt is mindenféle színváltozatban kérheti a vendég, kék zöld, lila, piros, vagy akár grafitszürke színben is. Az utolsó fajta pillát kétszínű pillának is szokták nevezni, mert a szempilla szál töve fekete színű, mely átmegy a végén színesbe.

Ez lehet kék, zöld, piros, vagy lila, mely pillákkal igazán sejtelmes színeket érhetünk el. Tehát ahogy bemutattam a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, minden vendég igényeit kielégíti, ezért is nem volt még olyan, hogy ne találtunk volna megoldást a legextrémebb kérésekre.

A kiválasztás után előkészítjük a vendéget a felhelyezésre. Fekvő helyzetben tudjuk felhelyezni a pillákat a vendég szempillájára, ezért nagyon fontos, hogy kényelmesen helyezkedjen el, hiszen a felhelyezés általában 1 órát vesz igénybe. Már az előzetes időpont egyeztetésnél meg lehet kérni a vendéget, hogy a felhelyezésre lehetőleg smink nélkül érkezzen, valamint ne használjon a felhelyezés előtt nagyon zsíros szemránckrémet, hiszen ezek mind befolyásolni tudják a felhelyezés sikerességét. Miután a vendég kényelmesen elhelyezkedett, egy zsírtalanító folyadékkal töröljük át a szempilláit, mely a maradék zsírfelesleget is eltávolítja a szempillákról. Ez azért is nagyon fontos, hogy tökéletes tapadást tudjunk biztosítani a ragasztónak. A zsírtalanítóból kétféle kiszerelésűt lehet vásárolni üzletünkben. Az egyik 75 db zsírtalanító folyadékkal átitatott párnácskát tartalmaz, mely praktikus, és könnyű használatot biztosít a kozmetikusnak. A másik fajta a zsírtalanító folyadék. Ez abból a szempontból előnyös, hogy a kozmetikus maga szabhatja meg az adagot, mellyel zsírtalanítja a pillákat, egyszerű és könnyű kezelhetőséget biztosít. A lényeg, hogy mindkét terméknél alaposan át kell a szempillákat törölni, és utána egy-két perc száradási időt hagyni, hogy kifejtse hatását.

A zsírtalanítással megvagyunk, következhet a szempillák megfelelő szétválasztása. Ez a folyamat azért is nagyon fontos, mert ha nem választjuk szét megfelelően a szempillákat, akkor a felhelyezés közben összeragadhatnak, és a végén a vendég nem tudja majd kinyitni a szemét, a végeredmény, hogy oldhatjuk le a pillákat, hogy a vendéget ne érje nagyobb károsodás. Az alsó szempillákat kétféle szempilla alátéttel tudjuk letapasztani a Q10-et tartalmazó és a Lint-free alátéttel. Ennél a pontnál mindig azt szoktam javasolni, hogy próbálják ki mindkét alátétet, így eldöntve kinek melyik áll kézre. Az alátétek nem sokban különböznek egymástól, de a formájuk és a vastagságuk is egy kicsit különböző. A vendéget megkérjük, hogy nézzen felfelé, így tudjuk a leghatékonyabban felhelyezni a szempillákat anélkül, hogy összeragadnának. Ügyeljünk rá, hogy minden egyes szempilla szálra helyezzük rá az alátétet, ugyanakkor ne rakjuk túlságosan felülre, mert akkor nagyon fogja törni a vendég szemét. Ha esetleg egy két szálat mégsem sikerült megfelelő módon rögzítenünk, akkor 3M ragasztószalaggal utána is le tudjuk még ragasztani. Előfordulhat, hogy a vendég szemét irritálja mindkét fajta szemalátét, ebben az esetben is a legjobb megoldás a 3M ragasztószalag, hiszen nem tartalmaz semmilyen hatóanyagot, ami irritálhatja a vendég szemét. A ragasztó szalagot a felhelyezés előtt 1-2-szer ragasszuk fel kézfejünkre, majd húzzuk le, a szem alá csak ez után ragasszuk fel, mert elég erősen képes rátapadni a bőrre és kellemetlen lehet a leszedése.

A következő fázis maga a szempillák felhelyezése. Az első és legfontosabb a megfelelő csipesz kiválasztása, ami áljon egy hajlított csipeszből, mely a szempillák szétválasztását könnyíti meg, és egy egyenes csipeszből, mely a 4D szempilla szál kiválasztásánál és felhelyezésénél lép szerepbe. Csipeszeink eredeti svájci acélból készültek, ellenállóak és nem deformálódnak a használat során. Ha a csipeszünk megvan, jöhet a ragasztó. A Pro Glue ragasztó ideális száradási idővel rendelkezik, ezért már kezdetben is használható. Érzékeny vendégeknél az 1ml-es Medi Glue ragasztót ajánljuk, mely egyáltalán nem irritál, garantáltan nem vált ki allergiás reakciót. Azt szoktuk javasolni, hogy egy Medi Glue-nak mindenképp kell lennie a szempillás táskánkban, hiszen ha előfordul valakinél, hogy esetleg allergiás lesz a ragasztóra, ezzel még mindig fel tudjuk neki helyezni a szempillákat. E mellett két szuper gyors ragasztónk is van melyek nagyon gyors kötéssel rendelkeznek, esetükben előfordulhat irritáció, ezért érzékeny vendégekre nem ajánljuk a használatát.

Ha mindez megvan, kiválasztjuk a pillát, természetesen itt is kimeríthetetlen a palettánk. Kezdeném az ömlesztett pillákkal, melyek egy kis tégelyben, ömlesztve kaphatóak. A vastagságuk lehet 0.10, 0.15, 0.20 és 0.25-is a vastagság kiválasztásánál mindig a vendég szempillája dönt, ha nagyon vékony, rövid az eredeti pillája akkor nincs értelme a 0.20 és 0.25 vastagsággal próbálkozni, mert nem fogja elbírni az eredeti pilla ezt a súlyt és lehúzza a szálakat. Ekkor előfordul, hogy a szempilla szál szőrtüszője begyullad, vagy a 4D műszempilla hamarabb lehullik. Ezekre a vékonyabb pillákra a 0.10, vagy a 0.15 vastagságot ajánlom. A 0.20 és 0.25 vastag műszempillát erősebb szempilla szálra lehet rakni, ami elbírja a súlyát. A vastag után jönnek az ívek. Ennél kétféléből választhatunk, a hagyományos J-ívből, mely egy természetes ívű műszempilla, vagy a C-ívből, mely íveltebb, és ez által sokkal nyitottabb tekintetet kölcsönöz. Ez utóbbit azonban csak olyan vendégre lehet felhelyezni, akinek az eredeti pillája is íveltebb, hiszen a C-ívű pillánál, ha egyenes szállal próbálkozunk, nem járunk sikerrel, mert a saját szempilla és a műszempilla nem fog rendesen illeszkedni, így megint csak le fog potyogni. Szempilláink természetükből adódóan nem egyforma hosszúságúak, hogy minél természetesebb pillákat tudjunk építeni, mi is választhatunk a különböző hosszúságokból.

 

Az ömlesztett 4D szempilláknál 7-16 mm hosszúságig választhatunk a hosszúságból, egy szilikon pad segítségével, amit a kézfejünkre helyezünk, és erre szórjuk, a szempillákat tudunk dolgozni. A felhelyezésnél kétféle alapszabály kell figyelembe venni, ki kell választani a megfelelő hosszúságot és vastagságot és a szempillaépítést, a megfelelő keretezéssel kell kezdeni. Mit is jelent ez? A keretezés során meghatározzuk a szempillák méretének határát. A belső szemzugba rövidebb pillákat, a 2. negyedtől a 3. negyed végéig egy hosszabb méretet alkalmazhatunk, majd kifelé haladva a 4. negyedre feltehetünk rövidebb pillákat, ez kényelmesebb és praktikusabb, vagy akár hosszabb pillákat, így extra macskás szemeket varázsolhatunk a vendégnek. A szempillákat gondosan a hajlított csipesszel válasszuk szét, míg nem tudunk elkülöníteni egy megfelelő szálat, amin elvégezhetjük a felhelyezést. A szál megfelelő kiválasztása is nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy az a szempilla, éppen melyik fázisban van. A legjobb, ha a 3 D szempillákat az Anagen és a Thelogen fázisban lévő szálakra helyezzük fel, hiszen ez a növekedési és nyugalmi fázisban lévő szálakat tartalmazza, és a szempillák 85-90%-a ebben a szakaszban van. A nagyon rövid vékony pillákkal nem érdemes próbálkozni, csak egészséges ép szálakra történhet a felhelyezés. A szempillákból létezik még egy VIP kiszerelésű is, ennél a műszempillák egy sorban vannak rendezve és egy szilikon csíkra vannak ragasztva. Ezeket a csíkokat le lehet húzni a doboz faláról, és fel lehet ragasztani a kézfejünkre, majd innen szépen egyesével le tudjuk választani. Ez már egy sokkal könnyebb felhelyezést tesz lehetővé, gyorsabban lehet haladni. Ezekből a VIP pillákból is létezik 0.10, 0.15, 0.20 és 0.25 is, sőt a két megszokott ív mellett létezik ebből D ívű is mely a C-ívnél is íveltebb. A hosszúság viszont 8-15mm-ig terjed. Ezek a hagyományos szempillák, de vannak még különlegességek is. A színes és csillámló pillákról már esett szó, de létezik olyan 4D műszempilla, mely mind a két végén elvékonyodik. A felhelyezése ugyan kicsit nehezebb, de tartóssága annál inkább látványos, hiszen a felhelyezett szempilláknál előfordul, hogy elválik a töve. mivel itt ez a rész el van vékonyítva, így nem fordulhat elő, hogy elválik a ragasztás. A vendégek azért is szeretik, mert teljesen természetes hatása van, egyáltalán nem látszik, hogy fel van helyezve műszempilla.

A 4D műszempillák felhelyezését, mindig a szempillák felvételétől kezdjük. Fogjuk meg a műszempilla szálat az elvékonyodó résznél az egyenes csipesszel megfogjuk, de nem kell nagyon szorítanunk, csak laza csuklóval fogjuk és mártsuk bele a ragasztónkba, úgy hogy 3 kis ragasztó gömböcske álljon meg a szálon. Ha ez nem alakul ki elsőre, mártogassuk tovább. Ez az elv csak a hígabb típusú ragasztókra érvényes, a sűrűbb ragasztóknál nem alakulnak ki cseppek, itt egy vastagabb réteg kerül rá a pillákra. Minden esetben győződjünk meg arról, hogy elegendő mennyiségű ragasztó került a szempillákra, mert ha nagyon kevés, akkor hamarabb leesnek a szempillák. A saját szempillákat ez után a hajlított csipesszel szétválasztjuk úgy, hogy a csipesz ágai között maradjon egy szál szempilla, ezen húzzuk végig a műszempillát, majd az előtte felhelyezett szemalátéten húzzuk végig a műszempillát, ezzel lehúzva róla a felesleges ragasztót, végül illesszük hozzá a műszempillát a sajáthoz úgy, hogy 1-2 mm-re legyen a szempilla tövétől. Ez azért nagyon fontos, mert ha túl közel vannak a műszempillák a szempilla tövéhez, akkor irritálhatják azt és kényelmetlenné teszik a viselését, valamint a ragasztó sem jó, ha közelebb van ennél a távolságnál, mert allergiát válthat ki. Ha ezzel végeztünk térjünk át a másik szemre, és ott is végezzük a felhelyezést, majd ezt váltogatva dolgozzunk, mert így lesz elég ideje megszáradni a ragasztónak és nem fognak összeragadni a szempillák. A szempillák akkor lesznek szépek, ha minél több szempillára rakunk műszempillát, a hatás így dús és élettel teli lesz.

Amennyiben a vendég szeretné, ékességként választhat még swarovski kristályokból, mellyel különlegessé tehetjük a tekintetet. Választhatunk többféle színből is, ezüst, bordó, bronz, smaragd zöld, rózsaszín, világoszöld, pezsgőszín, piros, élénkpiros és világoskék. Ezeket a köveket egy kis pálcika segítségével rakjuk fel. A pálcikára ragasztót teszünk, majd a külső szemzugban kiválasztunk két szál szempillát és ezeket beragasztózzuk.

A felhelyezett műszempillák tartósságát tudjuk növelni az applikáció végén végzett fixálással. A fixáló megvédi a ragasztást a külső behatásoktól, mint pl. a szauna, gőz, víz stb.