Tincses műszempilla

A Tincses műszempilla felhelyezés ára

Központi referencia szalonunkban 3500 Ft
(műszempillával együtt)

Tincses műszempilla

tincses-muszempillaA tincses műszempilla, más néven dúsító pilla tincsei 5-6 szál műszempilla összecsomózásából alakulnak ki. Ezeket a tincseket speciális ragasztóval rögzítjük a saját szempillák tövéhez. Egy szemre kb. 10-15 tincset lehet felhelyezni. Otthoni felhelyezése csak némi kézügyességet igényel.

A felhelyezéshez használt ragasztó bőrbarát, egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán okoz enyhe irritációt. Több különböző méretben létezik(S, M, L, XL). Tartóssága általában 1-2 hét. Ragasztótól függően vízzel, vagy oldószerrel távolítható el. Dörzsölni tilos!

A tincses műszempilla tövénél található csomók kissé zavaróak és láthatóak, ezért egyes gyártók, mint például a JANE BEAUTY kifejlesztette, az un. “KNOTT FREE” azaz csomómentes tincses műszempillákat.

Viselésük könnyebb és látványosabb a hagyományos csomózott tincses műszempillánál, illetve felhelyezésük egyszerűbb és precízebben végrehajtható.
A csomómentes tincses műszempilla akár otthon is biztonságosan, könnyen felhelyezhető és minden kellemetlenség nélkül leszedhető. Újdonság a csomómentes pilla, de várhatóan pár éven belül kiszorítja a piacról a hagyományos csomózott tincses műszempillát.

Műszempilla Viselése

A tincses műszempilla hordható a mindennapokban, de alkalomra is kiváló. Amerikában már csak alkalmakra használják, maximum 1-2 napig hordják. Viselése hosszú távon nem ajánlott, mert a saját szempillák töredezettségét, megritkulását okozhatják, mivel a relatíve nehéz tincset nem egy szál szempillára ragasszuk fel, hanem több szempillára, így leesésekor egyszerre több szempillát is kitép, vagy letör. A tincses műszempilla azért alkalmas otthoni használatra, mert felhelyezése kevesebb kézügyességet igényel, és a tincses műszempilla ragasztók gumi alapúak, legfőbb összetevőjük természetes latex (gumi). Ezen előnye mellett a rövid tartóssága a hátrány, mert maximum 1-2 héten keresztül képes a megfelelő tartást biztosítani.

A JB tincses műszempilla ragasztó fekete és átlátszó változatban kapható.

Szakszerű otthoni felhelyezés technológiája

  • Szempillákról a szennyeződések eltávolítása: erre a célra alkalmas sminklemosóval. (vízálló szempillaspirál használata eseetén csak kétfázisú olajos sminklemosóval)
  • Szempillákról a szennyeződések eltávolítása: erre a célra alkalmas sminklemosóval. (vízálló szempillaspirál használata esetén csak kétfázisú olajos sminklemosóval)
  • Szempillák zsírtalanítása: otthon erre a célra a tonic a legmegfelelőbb, viszont használatánál kerüljük a szembe jutását.
  • Előkészületek: Készítsünk elő egy hegyes végű csipeszt, majd a ragasztóból kis tálkába, esetleg üveglapra, végső esetben alufólia darabra cseppentsünk egy cseppet.
  • Tincses műszempillák felragasztása: Hegyes végű csipesz segítségével, óvatosan a tövüknél fogva emeljük ki a műszempillákat a tartóról. Majd a kiemelt műszempilla tincset fogjuk meg úgy, hogy bele tudjuk mártani a tövét a ragasztóba annyira, hogy a tövét ellepje, és kiemelve kis ragasztó gömböcske képződjön rajta. Ezután hozzáillesztjük a természetes szempilláink tövéhez kintről befelé haladva egyenletesen kb. 3-5 mm távolságot tartva a tincsek között.

A megfelelő ragasztási erő eléréséhez – ragasztótól függően- kb. 2 perc szükséges.
A kicseppentett ragasztók kb. 5-10 perc alatt megszáradnak, ezután új cseppet kell használni.

Szakszerű otthoni Műszempilla eltávolítás, leoldás technológiája

A legmegfelelőbb erre a célra, a tincses műszempilla ragasztóhoz kifejlesztett ragasztó eltávolító, oldószer.

  • Egy fültisztító pálcikát átitatunk az oldószerrel, majd csukott szem mellett óvatosan dörzsölgetjük addig, amíg a tincsek leválnak.
  • Az oldószerek oldási ideje különböző, általában 1-2 perc alatt már az összes tincs eltávolítható.
  • Az eltávolítás után nedves vattakoronggal távolítsuk el az oldószer maradványokat a tincses szempilláinkról.